Page 43

Polisidrott nr 1 - 2014

SROLVLGURWW‡41 Stockholm upp till en 3-1 ledning inför tredje perioden. En tidig reducering av Värmland följdes av ett 4-2 mål av Stockholm med endast fem minuter kvar. I det läget såg Stockholm ut att enkelt vinna. Ny reducering av Värmland följt av en utvisning för Stockholm ökade spänningen än mer. Under utvisningen lyckades Värmland kvittera med mindre än två minuter kvar. Matchen till sudden. När alla hade ställt in sig på ett straffavgörande, avgjorde Stockholm med endast sex sekunder kvar. Landets största polismyndigheter drabbade samman i herrarnas final. Göteborg mot Stockholm. Stockholm fick en drömstart med 1-0 efter 16 sekunder. Men Göteborg jobbade sig in i matchen och inom loppet av mindre än en minut vände Göteborg till en 2-1 ledning. Endast sju minuter av matchen hade då spelats. Tidigt i andra perioden ökade Göteborg på sin ledning till 3-1. Halvvägs in i mellanperioden kom så den viktiga reduceringen för Stockholm till 3-2. I tredje perioden var Stockholm starkare. På 30 sekunder i inledningen av perioden, både kvitterade och gick man upp i ledning. En ledning som kom att utökas till 6-3 innan matchen var slut. Har tittat på lagens genomsnittsålder. På damsidan såg det ut så här: Värmland 34 år, Östergötland 33 år, Fyrbodal 33 år, Västmanland 32,5 år, Malmö 31 år och Stockholm 29 år. På herrsidan: Värmland 37 år, Göteborg 35 år, Stockholm 31,5 år, Huddinge 31 år och Norrköping 31år. Beträffande Malmö saknades uppgifter. Glädjande är att det har påbörjats en föryngring i flertal av lagen. Yngsta deltagaren på damsidan i år var född 1989. På herrsidan var de yngsta födda 1988. Att jämföra med undertecknad som var äldst, född 1962. Det betyder att de yngsta deltagarna kan se fram mot si sådär ytterligare 25 års spelande! TEXT: MATHIAS FALKNÄS FOTO: MIKAEL SKOGLUND OCH LOUISE LARSSON LULEÅ Industrivägen 21 – 972 54 Luleå Tel. 0920-20 58 30 KIRUNA Lastvägen 22 – 981 38 Kiruna Tel. 0980-615 00 www.ramirent.se