Page 9

Skånebollen nr 4 – 2017

En småruggig lördagseftermiddag i oktober, det var så här Vellinge IF ville att fotbollsåret skulle sluta platsen i division 4 2018 är klar! ansågs skyldiga är arrangerande förening inte helt friskriven från ansvar. Yngsjö lät sig inte nöjas utan höjde på målet ett snäpp, styrelsen i Skånes FF blev nästa instans. Där blev det också nej. Ett steg upp finns Svenska Fotbollförbundets tävlingsutskott. Men där krävs det som kallar prövningstillstånd för att få sin sak behandlad – och sådant medgavs icke. Effekten blir att reglerna skärps Troligtvis kan frågan därmed anses avförd från dagordning-en – men inte utan att den får konsekvenser. Mats Hansson som är föredragande tjänsteman i Skånes FF:s tävlingsskott förklarar: – Under 2018 tänker vi genomföra en informations-kampanj där vi trycker speciellt på föreningarnas ansvar, och då i synnerhet arrangerande förenings, vad det gäller säkerheten. Det finns redan nu regler som medger bruk av fyrverkeripjäser men att tillstånd krävs. Ska sådant gälla avfyrning inne på idrottsplatsen söks sådant hos Skånes Fotbollförbund. Vill man däremot bränna av från plats utanför idrottsplatsen är det den lokala polismyndigheten som beviljar tillstånd. Tanken är att regler och ansvarsfrågor tydliggörs ytterli-gare i den nya informationen. Tremålsskytt frälste Vellinge IF När Vellinge IF skaffat sig det som en grupp anhängare till Snogeröds IF uppfattade som ointagligt försprång i match-en i Höör – 3-1 i pågående match efter seger med 2-1 på hemmaplan i första matchen – kastades ett knallskott in på planen. Domaren bröt omedelbart matchen och samlade lagansvariga. Sam-tidigt gick några snogeröds-spelare fram till anhängarna på läktaren för att försöka få dem avstå från vidare försök att störa matchen. Efter en stunds palaver där medlemmar i bråkguppen uppträdde hotfullt mot ”motståndare” utanför planen, kom matchen i gång och genomfördes utan ytterligare intermezzon. Carl Wreme fick i årets sista match bra betalt för sin snabbhet och avgjorde kvalet med sina tre mål i avslutningsmatchen mot Snogeröds IF. Vellinge IF hade i förhållande till spel- och chansfördel-ning alldeles för liten marginal med sig från hemmamat-chen. Osäkerhet fanns i laget inför returen. Den minskade inte av att Snogeröds lagkapten Alfred Palm gjorde 1-0 till sitt lag efter knappa halvtimman. Innan nerverna hann börja knyta sig hos vellingespelarna forcerade snabbe Carl Wreme in 1-1. Spelet pågick sedan bara tre minuter innan fortfarande snabbe Wreme slog till på nytt och gjorde 2-1. Ett mål som avsevärt reducerade stridslusten hos Snoge-röd och sista grundskottet mot förhoppningar om division 4-spel för Snogeröd också 2018 sopade Wreme undan med sitt tredje mål bara fem minuter in i andra halvlek. 3-1 blev Skånebollen nr 4 # 2017 9