Skånes FF Verksamhetsberättelse 2022

14 Skånes Fotbollförbund | Verksamhetsberättelse 2022 – andra inte. Varför sillasexan föreligger dagen innan midsommar förblir oklart, som många andra traditioner i föreningen. Under sillasexan tackades kulturbäraren och anfallaren Noak Ahlberg av. Vem skulle nu spela på topp och göra målen? En fråga för tränaren Jonas Lindh att tänka på under semestern. Svaret på den frågan var att gå över från 4-2-3-1 till 3-52. Något som skulle visa sig vara ett genidrag. När semestern var över väntade två nya derbyn. FK Besa besegrades tämligen enkelt med 2–0 innan revansch skulle tas mot IK Wormo. Drömstarten var ett faktum efter sex minuter när Casper Sandin placerade in 1–0. Strax innan paus avlossade Andreas Nilsson vänsterkanonen och bombade in 2–0. Glädjen förblev kortvarig när IK Wormo kvitterade minuten efter. Men precis när domaren blåste igång den andra halvleken fälldes Gabriel Ohlsson i straffområdet. Andreas Nilsson klev fram på nytt, 3–1. Under resterande del av matchen var det trötta BBK:are som stred tappert. Wormo reducerade i mitten av den andra halvleken och pressade på för en kvittering. För BBK:s del blev det inte bättre när den unge debutanten Tarik Cripljanin hoppade inte med sulorna och tog det solklaraste röda kortet i fotbollens historia. BBK höll ut, BBK vann. Det var en vägskälsseger. Efteråt firades segern på hamnfesten i Borstahusen, det var bröstet utåt på pågarna som vunnit derbyt. Sju matcher återstod och BBK ledde serien med fem poäng ner till Lund SK. Laget hade allt i sina egna händer, samtidigt väntade flertalet tuffa matcher och pressen ökade. Bjärred IF besegrades med 2–0 hemma på Ulkavallen. Sedan fanns chansen att hänga av Fortuna. Även här fick BBK en drömstart, Andreas Nilsson avlossade vänstern redan efter fyra minuter. Någon minut senare skadade sig anfallaren och tvingades utgå, samtidigt som Fortuna FF:s press tilltog. I den andra halvleken visade Niklas Nielsen både sin klass och betydelse för Fortuna FF. Den gamle BoIS:aren vände matchen till hemmalagets fördel, avståndet nedåt minskade för BBK. I matchen efter stötte Gabriel ”Batistuta” Ohlsson in matchens enda mål mot Hyllinge GIF efter 16 minuter. En match som ingen kommer minnas, någonsin. Tråkig, temposvag och chansfattig. Efterföljande match var däremot mer betydande. En fredagkväll i Lund kan se olika ut. Den 9 september kommer inte vara en kväll BBK minns tillbaka på med glädje. Återigen fanns chansen att koppla ett grepp om förstaplatsen. Lund visade sig dock vara både en och fyra klasser bättre än BBK. Efter plumpen mot Lund SK återstod tre matcher. BBK ledde serien med två poäng, tre raka segrar behövdes. Först ut, Klippan FF på hemmaplan. Seger 2–1. Därefter tunga, jobbiga och svårspelade Kågeröd BoIS. När Kågeröd BoIS stångade in 1–0 på hörna efter tjugo minuter var det inte många som trodde på serieseger. Kanske en, Gabriel Ohlsson. Kaptenen klev fram, reducerade, och satte sedermera BBK i förarsätet inför den andra halvleken. Men glädjen förblev kortvarig, Kågeröd BoIF kvitterade ånyo på en fast situation. Nervöst och spänt. I den 70:e minuten ordnade Gabriel Ohlsson en frispark strax utanför straffområdet. Andreas Nilsson lade upp bollen och det slutade precis som vanligt, bollen i mål och stort I ”silladerbyt” mot Råå säkrade Borstahusen seriesegern. 500 personer beskådade matchen på Ulkavallen. 100-åringar 2022