Skånes FF Verksamhetsberättelse 2022

8 Skånes Fotbollförbund | Verksamhetsberättelse 2022 Den 9 juni spelade Sveriges U21-landslag mot Italien på Olympia i Helsingborg. Sverige behövde vinna matchen för att ta sig till slutspel. 1-0 kom redan efter drygt åtta minuter efter en hörna och stämningen på Olympia steg rejält. I andra halvlek kvitterade Italien på straff och 1-1 stod sig tiden ut, vilket ledde till att Sverige blev utslaget. Publiksiffran skrevs till 3370 personer och som arrangemang sett får det betecknas ha varit framgångsrikt. Senare under juni månad arrangerades en trenationsturnering för U23-damlandslaget. Matcherna spelades på Ängelholms IP, Laröds IP och på Vittsjö IP. Landskamper Ungdomslandslag syntes åter i mindre orter Under 2022 arrangerades återigen ett flertal landskamper på skånska gräsmattor. För såväl Skånes Fotbollförbund och de olika samarbetsklubbarna som arrangerat har det varit utvecklande på många sätt. Skåne är duktiga på att arrangera landskamper kan vi konstatera! Text och foto: Christoffer Ekmark U23-landslaget låg samlade i Skåne i dryga veckan och hann med två landskamper med resultatet en vinst och en förlust. 1-0-segern mot Indiens damlandslag på Ängelholms IP med 494 personer i publiken följdes upp med en 0-3-förlust mot USA i Vittsjö inför 824 åskådare. I slutet av september arrangerades en fyrnationsturnering för P17-landslaget där Danmark, Norge och U23-damlandslaget, Inmarsch inför Sverige-USA i Vittsjö. Elma Junttila Nelhage poserar tillsammans med publiken på Ängelholms IP efter landskampen mot England. Matilda Vinberg firar sitt kvitteringsmål med lagkompisarna i U23-landslaget På Sandskogens IP i Ystad samarbetade IFK Ystad och Ystads IF FF kring arrangemanget, där Österrike fick njuta av en perfekt gräsmatta.