Bangolf nr 2 2023

6 Ett mästerskap på den här nivån börjar formellt med invigning med spelarparad genom staden, mat och musik. Under årets WAGM hölls invigningen på onsdagen, med de flesta landslagen anlände redan under söndag/ måndag för att påbörja träningen. Flera landslag, inklusive Sverige, har dessutom haft personer på plats i förväg som rest hela vägen till Österrike för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för de sista dagarnas träning innan tävlingarna startar. Tävlingarna inleddes med sex lagvarv, tre på fredagen och tre på lördagen. De svenska lagen fanns med bland förhandsfavoriterna MÄSTERSKAP / WAGM VÄRLDSMÄSTARE vid en snabbenkät i publiken och det var nog många hemma i Sverige som hoppades och trodde på medalj för våra lag. Även om de svenska lagen faktiskt spelade bra så var motståndet i år för tufft. Lagtävlingen var mycket jämn, det skiljde bara 22 slag över sex varv mellan guld och sjätteplats, 870 – 892. Guldmedaljörerna Österrike 1 hade 36,3 i snitt på de svåra banorna. Österrike 2 tog silver och Finland 1 tog bronset. De svenska lagen kom femma, sjua och tolva av de totalt 21 lagen. Så här var de svenska lagen uppdelade: På plats i Österrike var också förbundskapten Jens Bergström samt coacherna Anders Lönnkvist och Robert Majlöv. När tävlingarna fortsatte på söndagen med de individuella klassernas sjunde varv, fick spelarna alltså ta med sig sina resultat från de två första dagarnas sex varv. De sex första varven utgjorde också kvalificeringsgrund för mixedklassen dit de åtta bästa mixedparen gick vidare. De svenska spelarna som vid det här laget var hungriga på medaljer kämpade på bra hela vägen in även på det sjunde varvet i det varma vädret. När vi summerar de individuella klasserna räknar vi in ett guld och tre brons. Rebecka Johansson gjorde ett fantastiskt WAGM. Det var stundtals jämnt men genom att vara starkast på de fyra sista varven bärgade hon guldet i damjuniorklassen. Lina upprepade förra årets WAGM- prestation och tog ett nytt brons i den jämna damjuniorklassen. Anton Eriksson tog sig förbi Erik Nilsson sista varvet i herrjuniorklassen, men då finska Kasper Kammonen gick om dem båda blev det ända ”bara” ett brons till Anton. I damklassen tog Wilma Harrysson brons efter sudden om silvret. Även Kevin Sundström i herrklassen hade chans på medalj men förlorade sudden om bronset. SVERIGE HAR FÅTT TRE NYA REGERANDE Världsmästerskapet på MOS, eller WAGM, arrangerades 16-19 juni i Gumpoldskirchen i Österrike av hemmaklubben 1.Adventure Golf Club Gumpoldskirchen tillsammans med Österrikes bangolfförbund och WMF. Det blev en lyckad tävling som utan väderstörningar löpte på enligt plan med ett sekretariat som skötte allt utmärkt. Värdarna fick också mycket beröm för att de ställde upp med skjuts till och från banan och även raskt svarade på alla frågor från de gästande landslagen. Anläggningens läge på den österrikiska landsbygden utgjorde en fantastisk inramning av allt. Text & Foto: Ulf Swedberg Mediakommittén SWEDEN 1 (PLACERING 7) SWEDEN 2 (PLACERING 5) SWEDEN 3 (PLACERING 12) Robert Gustavsson Kevin Sundström Peter Nordin Erik Nilsson Annelie Lundell Lina Lennestål Christer Söderlund Jesper Lindberg Rebecka Johansson Gunnar Bengtsson Anton Eriksson Wilma Harrysson Guldvinnarna Rebecka Johansson (t.v.), Gunnar Bengtsson och Wilma Harrysson (t.h.). Kevin planerar putten på bana 9. Christer spelar jättesalton bana 11 SVENSKA INDIVIDUELLA PLACERINGAR Rebecka Johansson 1a, damjunior Lina Lennestål 3a, damjunior Anton Eriksson 3a, herrjunior Erik Nilsson 4a, herrjunior Wilma Harrysson 3a, dam Annelie Lundell 8a, oldtimers dam Kevin Sundström 4a, herr Jesper Lindberg 6a, herr Gunnar Bengtsson 19e, herr Christer Söderlund 4a, oldtimers herr Peter Nordin 15e, oldtimers herr Robert Gustavsson 20e, oldtimers herr